Vi holder ferielukket i uge 27, 28, 29 og 30. Vi ønsker jer alle en rigtig god sommer!

I tvivl om typer af tagbelægning?

Før du vælger din fremtidige tagbelægning, kan der være god grund til at danne sig et overblik over mulighederne på markedet, da dette giver forudsætning for det bedste valg.

Det er hertil vigtigt at gøre sig klart, hvad du ønsker fra dit nye tag. Ønsker du eksempelvis at give dit hjem et stilmæssigt løft, ønsker du at bevare et klassisk udtryk, eller er du i højere grad optaget af et mere energibesparende tag?

Vi kan, som din professionelle samarbejdspartner hjælpe, samt informere dig om nye og mere energi samt miljø rigtige produkter.

Nyt tegltag

Tegltag betegnes i Danmark, som et af de mest anvendte typer af tagbelægning. Dette skyldes især tagets karakteristiske udseende, tegltags lange holdbarhed samt, at dette valg også er miljøvenligt.

Tegltag kommer i fire forskellige overflader og i flere forskellige farver, hvilket giver mulighed for at tilpasse dit nye tag til din ejendom.

Taget vurderes at have en holdbarhed på 50-75 år, der skyldes tagbelægningens høje kvalitet, samt at det er let at vedligeholde.

Tegltag betragtes ydermere som miljøvenligt, da det bl.a. produceres uden miljøskadelige stoffer. Vælg derfor tegltag, når du ønsker et langtidsholdbart tag af høj kvalitet med et klassisk æstetik udtryk.

Levealder: 50-70 år
Prisklasse: 2.000 – 2.500 kr. inkl. moms pr. m2

Nyt tag med betontegl

Betontegl er et oplagt alternativ til tegltag, der har tilsvarende egenskaber, men som kommer til en bedre pris.

Betontegl vurderes til at have en levetid på over 50 år, er modstandsdygtigt ved voldsomt vejr og kommer i et bredere udvalg af farver end klassisk tegltag.

Denne type tagbelægning er dog tungere end andre typer, hvilket medfører overvejelser til konstruktionen af din ejendom. Herudover det ligeledes vigtigt at sørge for imprægnering over for vand, da betontegl ikke i sig selv er vandafvisende.

Vælg betontegl, når du ønsker et billigere alternativ til det klassiske tegltag, hvor æstetik ikke er nær så afgørende som et slidstærkt og holdbart produkt.

Levealder: 50-70 år
Prisklasse: 1.800 – 2.300 kr. inkl. moms pr. m2

Nyt eternittag

Eternittag, særligt kendt som bølge-eternit, er et praktisk og billigt valg til tage på sommerhuse eller tilsvarende mindre ejendomme. Eternitplader har tidligere været af varierende kvalitet, men køber man nyt eternittag, kan du være tryg omkring kvaliteten af din tagbelægning. Moderne eternitplader kommer hertil i dag i adskillige farver og består af fiberarmeret cement.

Eternittag er som en bonus særligt nemt at lægge, men en ulempe ved denne type tag er omvendt vedligehold, idet eternittag nemt bliver ramt af angreb fra mos og alger.

Vælg derfor et eternittag, hvis du ønsker en nem, hurtig og økonomisk løsning

Levealder: 35-45 år
Prisklasse: 800 – 1.200 kr. inkl. moms pr. m2

Nyt eternitskifertag

Skifertag (også kaldt skifer) er en populær tagbelægning, der adskiller sig æstetisk fra klassisk tegltag, og som kendetegnes ved særlig lang holdbarhed.

Skifertag består af finkornet bjergart, der skæres direkte ud af en klippevæg, hvilket også gør denne løsning mere økonomisk bekostelig. Til gengæld er denne type tagbelægning særlig holdbar og holder op imod 100 år.

Skifertag skaber et klassisk og tidløst udtryk på en ejendom og vælges derfor ofte til ældre bygninger, men er også populært i arkitektur fra i dag.

Vælg skifertag, når du ønsker en hårdfør type tagbelægning med et unik og smukt æstetikt udtryk.

Levealder: 35-40 år
Prisklasse: 2.000 – 3.000 kr. pr. m2

Nyt Decratag

Decratag kendetegnes ved at være en billig og nem løsning til et tag, der virker tilsvarende tegltag, men er hurtigere og nemmere at lægge.

Denne type tagbelægning er især populær, da det er mindre krævende at lægge på uden at gå på kompromis med det æstetiske look. Denne type tagbelægning er derfor populær i parcelhuskvarterer, da det giver en flot effekt.

Decratage er stærke og holdbare og er desuden modstandsdygtige over for belægninger som mos og alger.

Vælg denne løsning, når du ønsker en nem og overskuelig løsning, der giver et smukt resultat, men som er billigere end traditionelt tegltag.

Levealder: 40-50 år
Prisklasse: 800 – 1.200 kr. pr. m2

Nyt tagpap

Tagpap kendetegnes ved at være nemt at lægge som tag, er billigt at indkøbe og er herudover også holdbart.

Tagpaptag giver muligheden for et alternativ til klassisk tegltag, idet denne belægningstype kan give din ejendom et mere moderne udtryk. Tagpaptag kommer herudover med fleksible designmuligheder, hvilket har gjort tagtypen populær ved nybyggeri.

Tagpap består af polyesterfibre, hvilket er et slidstærkt, men billigt produceret materiale.

Vælg denne type tagbelægning, når du ønsker et moderne look på dit hjem eller på din virksomhed, der skal være nemt at lægge, men også være i god kvalitet.

Levealder: 30-40 år
Prisklasse: 500 – 600 kr. inkl. moms pr. m2

Nyt rhepanoltag

Rhepanol-tage er et nyt og innovativt type tagbelægning til dig, der ønsker et miljørigtigt alternativ til din tag. Produktet er nyudviklet og kendetegnes ved ikke at udsende hverken sundheds- eller miljøskadelige stoffer.

Rhepanol-tag består af et syntetisk gummimateriale, polyisobutylen (PIB), der produceres uden forurenende stoffer.

Tagbelægningen virker som en tag-membran, der udmærker sig ved et mindre varmeindfald, hvilket sørger for lavere temperaturer på taget.

Vælg denne løsning til dit tag, hvis du ønsker et innovativt og Svanemærket produkt til dit tag på din private bolig. Rhepanol-tage er herudover også ideelle ved flere typer industri.

Levealder: 50-75 år
Prisklasse: 500 – 600 kr. inkl. moms pr. m2

Vælg din tagtype - og få et tilbud

Sadeltag

Sadeltag m. tilbygning

Vinkelhus m. sadeltag

Valmet tag

Valmet tag m. tilbygning

Pyramidetag

Pulttag

Vinkelhus m. pulttag

Få et tilbud på dit nye tag

Det er 100% uforpligtende at indhente et tilbud på nyt tag. KN Byg er en familievirksomhed, med mere end 100 års erfaring, i at hjælpe kunder frem til det rigtige valg af tag. Vores tagberegner er blot endnu et værktøj, som vil hjælpe dig frem til dit nye tag!
Har I spørgsmål eller er i tvivl, så kontakt os på 32 52 32 00 eller via vores kontakt formular på kontakt siden

Tagtyper hos Årets tømrer